Известие

Collapse
No announcement yet.

145-ца вие като трамвай отзад

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145-ца вие като трамвай отзад

Здравейте.
    От известно време насам JTD-то почна да вози като трамвай-не твърдо,а шумно.Виенето се чуваше(и все още се чува)от дясната задна страна.Вчера смених лагер-главината,но проблема си остана и виенето се чува отново от дясно.Може би има и лек шум от левия лагер,но не мога да го установя със сигурност,защото другия вие прекалено силно.
    Имам надеждата,че проблема ще изчезне като сменя днес по-късно гумите.Ще сложа патерицата от дясно да видя какво ще се получи.Преди 4 години имах същия проблем с Нисан Примера.Също имаше виене от лагер-главината,но не я смених поради причината,че цената беше 130 лева.Когато монтирах летните гуми обаче колата заспа...Това ми дава някаква надежда,че и моето решение на проблема се крие там...

Главината колега, на 90%. Едва ли е от гумите
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Дясната главина е сменена вчера.След смяната звука не се промени изобщо.Шума идва от дясно със сигурност.Качих се днес в багажника и приятелката ми подкара колата и шума отдясно е нетърпим.Сменявах и гумите днес,но без резултат...

Comment

МОжеш да вдигнеш колата на крик и да завъртиш колелото на ръка. Ако има шум - честито
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

А сменената главина с нова ли я смени или 2-ра ръка? Ако е нова каква марка главина си купи? Попадал съм на трагични китайчета, които и нови си вият.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Колега, провери и другите колела just in case, да не се окаже, че си излекувал здравия крак...
            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
              МОжеш да вдигнеш колата на крик и да завъртиш колелото на ръка. Ако има шум - честито
              Никакъв шум няма като въртя гумата.
              Главината е нова-Federal Mogul(MOOG).Виенето се чува ясно и отчетливо отдясно.Утре ще сложа свалената главина от ляво да видя дали ще има разлика в шума.
              Най-странното в случая е,че след като смених главината нямаше абсолютно никаква разлика-нито към по-добро,нито към по-лошо...това ме навява на мисълта,както колегата по-доре каза,че съм излекувал здравия крак...

Comment

Точно това си направил! Преди месец имах същия проблем. Бях сигурен, че виенето идва от левия лагер, но уви - смених десния. Обясниха ми, че се дължи на предаване на вибрацията към лявото колело и за това съм се заблудил.

sigpic
                Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Главини и лагери ги сменям и от двете страни.. ял съм я тази попара на 2 пъти. взимай две нови и не се занимавай... било от ляво било от дясно.... отзад ли е и двете. отпред ли е.... и двата лагера..... успех колега
                  sigpic
                  Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                  FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

и при мен беше същата работа смених едната а после и другата...
                    -------------------------------
                    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Working...
                    X